Zilveren Camera organiseert seminar met Jerry Lampen

sanne 2333 0
De Zilveren Camera organiseert dit najaar in samenwerking met de FotografenFederatie en de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) vier avondseminars over recente ontwikkelingen in de fotojournalistiek. Op 6 december vindt het laatste seminar plaats met Jerry Lampen.

Tijdens de reeks seminars komen gespreksonderwerpen als auteursrecht, ondernemersvaardigheden, nieuwe media en technieken en andere actuele ontwikkelingen in het vak aan bod. Als sprekers treden vertegenwoordigers van de genoemde organisaties op, onder wie Lars Boering, Fred van der Ende en Edie Peters.

De vierde en laatste editie vindt 6 december plaats in Pakhuis de Zwijger. Op deze avond presenteert Jerry Lampen een selectie van zijn werk.

Het volledige programma van de laatste editie ziet er als volgt uit:

Lampen
Foto © Jerry Lampen / Reuters

• Presentatie door Lars Boering, directeur FotografenFederatie, over auteursrecht;
• Interview Linelle Deunk, vorig jaar afgestudeerd fotografe, begin dit jaar winnares 1ste prijs Portretten Series bij de Zilveren Camera, en intussen met regelmaat aan het werk voor kranten en magazines;
• Interview Jeroen Hofman, in 2010 winnaar 1ste prijs Binnenland Documentair met een serie bijzondere foto’s van oefenterreinen, die inmiddels is uitgegroeid tot het boek Playground dat in november is verschenen;
• Presentatie door Jerry Lampen, in 2003 winnaar van de hoofdprijs van de Zilveren Camera en Fotojournalist van het Jaar met werk uit Irak, en later diverse malen winnaar van categorieprijzen (ook bij World Press Photo), maakte dit jaar als staffotograaf van Reuters de overstap naar freelancer en contract-fotograaf bij ANP Photo;
• Aanbieding eerste exemplaar PhotoQ Jaarboek 2011/2012 - De Ontdekking aan regisseur Bahram Sadeghi, die nu een documentaire in voorbereiding heeft met als uitgangspunt de beroemde foto die Ed van der Elsken in de jaren zestig maakte van drie meiden terwijl ze de Beethovenstraat in Amsterdam oversteken.

Toegang tot de avond is gratis. Reserveren is verplicht en kan alleen via het formulier dat je vindt op de website van de Zilveren Camera.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne