Zilveren Camera komt met prijs voor beste fotoverhaal

Julian 529 0
De Zilveren Camera roept een nieuwe categorie in het leven: het Fotoverhaal van het Jaar. Boeken, multimediaproducties, tentoonstellingen of uitgebreide publicaties komen in aanmerking voor de prijs.

De nieuwe prijs is de opvolger van de Fotojournalist van het Jaar. Deze prijs werd begin dit jaar voor het laatst uitgereikt. Met de nieuwe prijs wil de organisatie het gebruik van nieuwe creatieve media stimuleren.

Daarnaast wil de organisatie zich sterk maken voor een bredere definitie van het begrip ‘fotojournalistiek’. Om dit kracht bij te zetten is bij het samenstellen van de jury gekozen om ook deskundigen uit andere genres toe te voegen. Het bestuur noemt dit ook een uitnodiging aan een bredere groep fotografen dan voorheen om werk in te sturen.

Jonge talenten mogen voortaan ook iets ouder zijn. De maximale leeftijd voor de Canon Prijs voor jong talent wordt verhoogd van 30 naar 35 jaar.

Inzenden voor het Fotoverhaal van het Jaar en de Canon Prijs kan tot en met 14 december. Inzendingen voor de Zilveren Camera worden geaccepteerd tot 31 december. Op 13 januari worden de nominaties bekendgemaakt. Op 24 januari is de uitreiking in het Fotomuseum Den Haag