Zilveren Camera 2015 wordt uitgereikt in Museum Hilversum

Julian 1203 0
De afgelopen negen jaar werd de winnaar van de Zilveren Camera bekendgemaakt in het Fotomuseum Den Haag. Vanaf volgend jaar verhuist de prijsuitreiking naar Museum Hilversum.

Stichting de Zilveren Camera kondigt aan dat de eerstvolgende uitreiking voor de prijs voor de beste persfoto in Museum Hilversum zal plaatsvinden. 'Een mooie stap in de vernieuwingskoers die ons bestuur samen met Canon Nederland heeft ingezet', aldus Marcel Molle, die in maart werd benoemd als bestuursvoorzitter van de Zilveren Camera.

'Museum Hilversum ontwikkelt zich steeds meer als een centrum voor nieuwsfotografie. De feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van ons land, is ook voor de mediastad een prachtig evenement,' verklaart Molle op de website.

Volgens Stichting de Zilveren Camera is de verhuizing naar Hilversum een mooi moment om zich op verfrissende, vernieuwende wijze te presenteren aan de wedstrijddeelnemers.

De stichting dankt het Fotomuseum Den Haag en oud-bestuurslid Wim van Sinderen, die de afgelopen negen jaar veel hebben bijgedragen aan de professionalisering en popularisering van de Zilveren Camera als competitie.

Momenteel is de tentoonstelling van de Zilveren Camera 2014 te zien in Museum Hilversum. De expositie is gratis te bezoeken tot en met 8 juli 2015.