Zilveren Camera 2010 te zien op NS-stations

Julian 504 0
De winnende foto's van de Zilveren Camera 2010 reizen vanaf februari 2011 in een expositie langs diverse NS-stations. Vanaf 24 december is er op Amsterdam Centraal alvast een voorproefje te zien.

Op station Amsterdam CS zijn vanaf 24 december in de stationshal een aantal winnende foto's van de Zilveren Camera 2009 te zien, op panelen van twaalf meter lang. De presentatie is een voorproefje op de reizende tentoonstelling die in februari 2011 van start gaat.

Stations

Bij de expositie in 2011 komen de foto's van de Zilveren Camera 2010 aan bod. De winners hiervan worden 23 januari bekendgemaakt. De tentoonstelling gaat langs de NS-stations Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Amersfoort en Leiden Centraal.

Print en digitaal

Op ieder station is de expositie een maand lang te zien. Een selectie van de winnende foto's  wordt gedrukt op grote prints, alle winnaars zijn in een digitale presentatie te bewonderen. De NS is blij met de tentoonstelling: “Door deze mooie en indrukwekkende foto’s worden de stations verrassend en het verblijven op het station voor reizigers aangenamer”, aldus William Graat, assetmanager stations bij NS.

Drie jaar

De tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Zilveren Camera, de Nederlandse Vereniging van Journalisten NVJ, de vereniging van fotojournalisten NVF, de Nederlandse Spoorwegen, Opera Amsterdam en Roem Consultancy (organisatie). Deze partijen hebben een overeenkomst gesloten voor het organiseren van de tentoonstellingen voor de komende drie jaar op NS-stations.