Zijn dit de specificaties van de Nikon 1 V3?

Julian 1636 0
NikonRumors heeft een lijstje specificaties bemachtigd die mogelijk verklappen wat de Nikon 1 V3 aan boord krijgt. Onlangs ontdekten wij al een designpatent, waarin het vermoedelijke ontwerp van de nieuwe camera te zien is.

De Nikon 1 V3 laat al een tijdje op zich wachten. De Nikon 1 V2 stamt uit oktober 2012 en tussen de komst van dit toestel en de eerste Nikon 1 V1 zat net iets meer dan een jaar. Aan geruchten over de nieuwe Nikon 1 V3 geen gebrek: onlangs ontdekten we een designpatent, waarin een ontwerp van een nieuwe camera met 1-inchsensor te zien is. We vermoeden dat de Nikon 1 V3 er ongeveer zo uit gaat zien.

Nikon 1 V3 ontwerp

Nikon 1 V3 specificaties

De geruchten die nu op NikonRumors staan wijzen in dezelfde richting. Er wordt gesproken van een compleet nieuw ontwerp en inderdaad, de tekeningen uit het patent lijken absoluut niet op de Nikon 1 V2.

Volgens de geruchtensite krijgt de Nikon 1 V3 een 18-megapixelsensor. In 2012 kondigde Aptina zo'n chip aan, het zou goed kunnen dat Nikon voor deze sensor kiest. In alle Nikon 1-camera's zit momenteel een sensor van deze fabrikant.

In het ontwerp ontbreekt een elektronische zoeker, terwijl de Nikon 1 V1 en V2 wel over een evf beschikken. Er wordt nu echter gesproken over een optionele elektronische zoeker met 2,4-megapixelresolutie.

De nieuwe camera zou op alle gebieden 'zeer snel' zijn. Dat verbaasd ons niks, want snelheid is een speerpunt van het 1-systeem. De camera krijgt vermoedelijk een kantelscherm dat 180 graden te draaien is en mogelijk een optionele grip. Het is nog niet zeker of daar ook extra accu's in kunnen of dat deze enkel meer houvast biedt.

Nikkor 10-30mm f/3.5-5.6 PD VR

Samen met de Nikon 1 V3 wordt een nieuwe kitlens verwacht, de Nikkor 10-30mm f/3.5-5.6 PD VR. PD staat voor 'Power Drive', ofwel een elektronisch zoommechanisme. Nikon heeft momenteel al de Nikkor 10-100mm PD in het assortiment.
Verwacht wordt dat Nikon de 1 V3 in maart of april officieel aankondigt.