Zijn dit de Nikon V1 en J1?

Zijn dit de Nikon V1 en J1?

Julian 3239 0
Op internet zijn twee afbeelden opgedoken van nieuwe Nikon-camera's. Het zou gaan om de V1 en J1, de compacte systeemcamera's die Nikon op 21 september introduceert. Zelf is Nikon al aan het aftellen naar de lancering.

Update 21 september: Nikon heeft het Nikon 1-systeem aangekondigd. Onze uitgebreide preview van de V1 en J1 lees je door op deze link te klikken.

De foto's zijn afkomstig van een Japanse blog en werden opgepikt door thenewcamera.com. Opvallend is dat Nikonrumors geen aandacht besteed aan de afbeeldingen. De gerenommeerde site als het om Nikon-lekken gaat liet gisteren weten veel afbeeldingen te hebben ontvangen, maar die zouden allemaal nep zijn.

Nikon V1 en J1
Wel komen de plaatjes overeen met de beschrijving van de nieuwe camera's. Zo zou de V1 een grip krijgen en de J1 juist niet. De contouren van de camera's zijn echter ook vrijwel gelijk aan de Nikon Coolpix P7000 en S8100 compactcamera's, de kans dat het om een Photoshop-klusje gaat lijkt dus ook groot.

Nikon P7000
Boven: Nikon Coolpix P7000
Onder: Nikon Coolpix S8100

S8100

Slow-motion

Gisteren werd duidelijk dat de V1 en J1 naast full-hd-filmopties ook slow-motionbeelden kunnen vastleggen. Dat de camera's een 10-megapixelsensor met cropfactor vanĀ  2,7x krijgen lijkt al een tijdje vast te liggen, uitgebreide specificaties maakten we eerder al bekend.

Countdown

Gisteren is de website iamcomings.com live gegaan. Onder het grote I AM logo loopt een teller af naar het vermoedelijk moment van de lancering. De countdown telt af naar 17:00 uur op 21 september. Het domein is geregistreerd door The New Media Edge, een Aziatisch marketingbureau.

I Am Coming