Zeven fotoboeken bij Best Verzorgde Boeken 2010

Redactie 730 0
Vorig jaar waren het er vijf, dit jaar zijn er maar liefst zeven fotoboeken opgenomen in de selectie van de Best Verzorgde Boeken 2010. De jury koos 33 boeken uit 376 inzendingen, een daling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar.

De vijfkoppige jury koos vorig jaar dertig boeken uit 415 inzendingen. Dit jaar zijn ze iets minder selectief en hebben ze 33 boeken gekozen uit 376 inzendingen. Hier zitten echter wel meer fotoboeken bij dan vorig jaar. De boeken maken kans op de titel als ze zich onderscheiden in vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie.

Best Verzorgde Boeken 2010

Naast Quatorze Juillet van Johan van der Keuken zijn ook en Willem van Willem Popelier, de Quickscan NL #01-krant, Fair Face van Koos Breukel, Goede bedoelingen en modern wonen van Hans Eijkelboom, Intensive Care van Andrea Stultiens en Vervoersdingen en Amsterdamse dingen uit een kinderreeks van Matthijs Immink en Nathalie Faber.

Tentoonstelling

Deze titels worden samen met de andere 26 boeken tot bijeengebracht in de catalogus The Best Dutch Book Designs 2010. In het voorjaar heeft het Stedelijk Museum Amsterdam wederom het voornemen de boeken tentoon te stellen in het kader van The Temporary Stedelijk 2. Daarna zullen de Best Verzorgde Boeken 2010 op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland te zien zijn.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie