Zelfportretten Lilith bij Eduard Planting

Zelfportretten Lilith bij Eduard Planting

Jasper van Bladel 1374 0
Met 'Wallflowers and other people' toont Lilith een selectie humoristische en ironische zelfportretten uit twee nieuwe fotoseries: 'Bit Player' en 'Faded Glory'. Daarnaast is in het CODA Museum in Apeldoorn vanaf 29 januari een tentoonstelling van Lilith te zien met ook enkele andere series.

Henriëtte van Gasteren (1964), bekend onder de artiestennaam Lilith, is een verhalenvertelster met een grote passie voor fotografie. Sinds 2006 laat zij haar zelfportretten voor zich spreken. Terugkerende thema’s zijn vrouwen, identiteit, vrouwelijke archetypen en het leven zelf. Het onmiskenbare werk van Lilith weerspiegelt een gevoel van vrijheid en gelijkheid.

Lilith - Bit Player - Woodcarver - Courtesy Eduard Planting Gallery

Lilith - Bit Player - Baker - Courtesy Eduard Planting Gallery

Humor

Voor de verhalende zelfportretten van 'Bit Player' spelen haar familie, vrienden en bekenden de hoofdrol; thuis of op hun werk. Daarbij heeft Lilith een wat meer ondersteunende rol. Haar werkwijze is niet veranderd. Ook voor deze portretten gebruikt ze nog steeds haar camera, statief en afstandsbediening. Uiteraard ontbreekt de nodige humor niet.

De serie 'Faded Glory' toont de schoonheid van verval. Zelfportretten met bloemen, planten en haar eigen lichaam. Lilith accepteert dat het leven niet oneindig is. Met haar foto’s laat ze de schoonheid van het ouder worden zien.

De expositie bij Eduard Planting Gallery duurt van 28 januari tot en met 18 maart.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper