Zelfkastijding

Redactie 469 0
Het moet niet gekker worden. We filmen tegenwoordig met onze spiegelreflex en er worden coverfoto’s voor tijdschriften geschoten met een videocamera! Er is namelijk onlangs voor de Amerikaanse editie van Esquire een coverfoto gemaakt met de videocamera Red One.

Het is een gekende martelmethode uit de jaren vijftig/zestig van de vorige eeuw: zoveel mogelijk beelden tonen in korte tijd. Degene die deze martelgang onderging was na een week of wat meestal rijp voor het dolhuis of was er helemaal klaar voor om van het hoogste gebouw van de stad te springen. In elk geval wel zo gehersenspoeld dat hij/zij bereid was om elke bekentenis te ondertekenen. 

Dit dag en nacht naar beelden op televisie en op internet kijken, is dus niet alleen een vorm van masochisme, een soort van zelfkastijding, het is jezelf gewoon bewust hersenspoelen. Wie de hele dag door non-stop veel van hetzelfde consumeert, wordt vanzelf zo gek als een deur en schaaft beetje bij beetje steeds een stukje verder af van zijn of haar besef van schoonheid.

Waar is het hoogste gebouw van de stad? 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie