Zelf panorama's toevoegen aan Google Streetview

jesse kraal 4683 0
Google Streetview is handig als je de omgeving van je hotel wilt controleren, wil weten hoe de afslag die je moet nemen eruitziet, of als je even wilt gluren in een Siberisch dorpje. Tot op heden moest je het echter doen met de foto's van Google. Daar komt nu verandering in.

Streetview is een handige en leuke feature van Google Maps, waarbij je door middel van 360-gradenpanorama's een bepaalde locatie of omgeving kunt bekijken. Door al die panorama's met elkaar te verbinden kun je als het ware rondlopen of -rijden in een straat aan de andere kant van de wereld.

Je hebt waarschijnlijk ook wel eens zo'n camera-auto zien rijden waarmee Google de foto's maakt, eenvoudig te herkennen aan de grote hoeveelheid apparatuur op het dak. Met verschillende camera's wordt tegelijkertijd een foto gemaakt die daarna aan elkaar wordt geplakt tot een bol waarin je vrij kunt rondkijken.

Zelf aan de gang

Google heeft enige tijd geleden de Photosphere-functie geïntroduceerd op Android-telefoons. Je kunt dan door veel foto's te maken vanuit een bepaald punt een eigen 'bol-panorama' maken. Deze kun je vervolgens uploaden naar Google View, waar ook andere gebruikers ze kunnen bekijken.

Google implementeert deze panorama's nu in Streetview. Vooral leuk is de functie waarbij je verschillende bol-panorama's of 'photospheres' kunt uploaden en deze aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je dus zelf een fotoroute uitstippelen en deze met de rest van de wereld delen. Heb je geen Android-telefoon maar wel een dslr? Dan kan het ook, al zul je dan wel zelf voor software moeten zorgen om de foto's om te zetten in een panorama. Hoe je precies te werk moet gaan lees je op de supportpagina van Google.

Views: Mosque Yard door Google Maps
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse