Zeiss Photography Award-fotocompetitie van start

Zeiss Photography Award-fotocompetitie van start

PieterMolenaar 1451 0
Zeiss heeft in samenwerking met de World Photography Organisation de Zeiss Photography Award in het leven geroepen. De eerste editie krijgt de naam 'Seeing Beyond' en als thema is gekozen voor 'Meaningful Places'. De winnaar krijgt onder meer voor 15.000 euro Zeiss-objectieven.

De nieuwe, internationale fotowedstrijd is voor iedereen toegankelijk en loopt parallel aan de Sony World Photography Awards, de grootste fotowedstrijd ter wereld eveneens georganiseerd door de World Photography Organisation. De uitreiking van de Zeiss Photography Award zal plaatsvinden op dat grotere event.

Locaties met betekenis

Deelnemers wordt gevraagd in het kader van het thema 'meaningful places'om minimaal drie en maximaal tien fotos in te sturen die het belang van een bepaalde plaats tonen. Ook kan een collectie van bepaalde locaties, die in een betekenisvolle relatie tot elkaar staan, ingediend worden. De sluitingsdatum voor de inzendingen is gesteld op 5 februari 2016.

Prijzen

De winnaar van de Zeiss Photography Award wordt in april 2016 naar de Sony World Photography Awards-ceremonie in London gevlogen waar deze persoon voor 15.000 euro aan Zeiss-objectieven ontvangt. Ook krijgt de winnende fotograaf de kans om individueel met Zeiss te werken. De winnende bijdrage zal te zien zijn op de site van de World Photography Organisation en wordt samen met andere inzendingen tentoongesteld bij Somerset House in London. Die expositie duurt van 22 april tot en met 8 mei.