ZEISS komt met nieuwe Milvus: 1.4/35

ZEISS komt met nieuwe Milvus: 1.4/35

Jasper van Bladel 815 0
ZEISS heeft de tiende telg in de Milvus-familie aangekondigd. Het is de 1.4/35, dus een 35mm f/1.4. Op het oog een objectief dat uitstekend geschikt is voor het maken van portretten met een mooie onscherpe achtergrond.

De nieuwe ZEISS is een hoogwaardig objectief voor Full-Frame DSLR camera's van Canon en Nikon. Het fijne maximale diafragma van f/1.4 maakt het mogelijk om optimaal met de scherpte in je beeld te spelen, waardoor je bij een portret het model mooi van de achtergrond kunt scheiden. ZEISS belooft verder een mooi en romig bokeh.

"Met het grote maximale diafragma kan het onderwerp losgemaakt worden van de achtergrond en kan de fotograaf creatieve combinaties realiseren van scherpte en vervaging", zegt Christophe Casenave, Product Manager bij ZEISS. "

Veelzijdig

Niet dat je deze nieuwe Milvus enkel voor portretten kunt gebruiken. Nee, een 35mm is natuurlijk geschikt voor veel soorten fotografie, waarbij je indien gewenst ook kunt profiteren van de mooie onscherpte. Ook voor video is de hele Milvus-reeks erg geschikt. De handmatige scherpstelling met een grote scherpstelslag kan eventueel bediend worden met behulp van de optionele ZEISS Lens Gear waarmee elk Milvus objectief bijzonder nauwkeurig werkt op enig follow focus systeem. Met de ‘dé-click’ functie kan het diafragma op traploos ingesteld worden bij de Milvus versie voor Nikon. Een ander voordeel bij het filmen is het feit, dat ZEISS de kleurkarakteristiek van de tien objectieven op elkaar heeft afgesteld. Filmmakers kunnen daarom tussen de brandpunten wisselen en nog steeds een uniforme kleuruitstraling hebben. Dit vergemakkelijkt bijvoorbeeld enorm de nabewerking.

Toekomst

ZEISS zegt dat het objectief bijna geen last heeft van chromatische aberraties door gebruik van asferische lenselementen en speciale glassoorten. Ook is de nieuwe 35mm volgens de makers klaar voor de toekomst: "De resoluties van de camera sensoren worden steeds hoger, en dit verhoogt ook de eisen die gesteld worden aan de objectieven. Voor alle ZEISS Milvus objectieven is dit geen probleem. Ze zijn dan ook een solide investering voor de toekomst. "

Zoals alle objectieven in de ZEISS Milvus-range is dit nieuwe objectief stof- en spatwaterdicht.

De ZEISS Milvus 1.4/35 zal vanaf eind juli/begin augustus 2017 beschikbaar zijn en heeft een adviesprijs van € 2.029,-. Zoals alle ZEISS Milvus, Otus, Batis, Loxia, ZM en Touit objectieven van Transcontinenta geldt een verlengde garantie tot 5 jaar.

Info: Transcontinenta

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper