Zeiss introduceert Touit 2.8/50M, 1:1 macro-objectief voor Sony E en Fujifilm X

jesse kraal 2484 0
Zeiss breidt haar assoriment objectieven voor compacte systeemcamera's uit met een 50mm-macro-objectief. Deze nieuwe Touit is in staat tot 1:1-vergrotingen en is geschikt voor camera's met aps-c-sensor en komt in uitvoeringen met Sony E- en Fujifilm X-vatting.

Aangezien zowel de Sony E-camera's (met uitzondering van de A7 en A7R) als de Fujifilm X-camera's een aps-c-sensor hebben met een cropfactor van 1,5x, gedraagt de Touit 2,8/50M zich als een 75mm-objectief op fullframe. De maximale vergroting bedraagt zoals gebruikelijk voor macro-objectieven 1:1, scherstellen kan vanaf vijftien centimeter. Het persbericht vermeldt niet of dit minimale scherpstelafstand (gemeten vanaf de sensor) of de minimale werkafstand (gemeten vanaf het frontelement) betreft.

Prijs en beschikbaarheid

Negen afgeronde lamellen moeten garant staan voor een zachte bokeh, volgens Zeiss kan de Touit 2,8/50M dan ook prima dienst doen als portretobjectief. Vanaf maart moet de Touit overal verkijgbaar zijn, zowel met Sony E- als met Fujifilm X-vatting. De Nederlandse adviesprijs bedraagt 915 euro.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse