ZEISS brengt Batis 2.8/18-objectief voor Sony E uit

ZEISS brengt Batis 2.8/18-objectief voor Sony E uit

PieterMolenaar 1408 0
ZEISS heeft een 18mm-supergroothoekobjectief met een Sony E-mount aangekondigd. De ZEISS Batis 2.8/18 is volgens de fabrikant uitermate geschikt voor landschaps-, astro- en architectuurfotografie. Het objectief is vanaf mei leverbaar voor een adviesprijs van € 1529,-.

ZEISS maakt voor het supergroothoekobjectief gebruik van het Distagon-retrofocusontwerp en is opgebouwd uit 11 lenselementen verdeeld over 10 groepen. Vier elementen zijn asferisch geslepen en van die vier zijn er twee van 'speciaal glas'. Ook vijf andere lenselementen zijn van dit speciale glas gemaakt. De kortste scherpstelafstand bedraagt 25cm en de vergrotingsfactor bedraagt dan maximaal 1:9,5. Het objectief accepteert 77mm-filters, is exclusief zonnekap 8cm lang en weegt slechts 330g.

Oled-display

Net als andere twee leden van de Batis-familie, de Batis 2/25 en de Batis 1.8/85, beschikt het nieuwe ZEISS-objectief over een oled-display voor weergave van de focusafstand en de scherptediepte en is de Batis 2.8/18 stof- en weersbestendig. De Batis-objectieven zijn bedoeld voor Sony's fullframe systeemcamera's als de A7R II en kunnen automatisch scherpstellen. ZEISS heeft ook de eerste testfoto's met de Batis 2.8/18 online gezet op zijn Flickr-kanaal. Een selectie daarvan zie je hieronder.

© David Clifford

© ZEISS

© Drew Gardner

© Drew Gardner

© David Clifford

Prijs en beschikbaarheid

De Batis 2.8/18 is vanaf mei beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.509,-. Bekijk voor meer informatie over dit objectief de website van ZEISS.