'Zeiss breidt dit jaar Milvus-objectieflijn uit met 135mm f/2-model'

'Zeiss breidt dit jaar Milvus-objectieflijn uit met 135mm f/2-model'

PieterMolenaar 852 0
Volgens een gerucht bij PhotoRumors breidt Zeiss zijn Milvus-lijn van objectieven dit jaar uit met de 135mm-model met een grootste diafragma van f/2. Het zou gaan om een Apo Sonnar-ontwerp. Het nieuwe objectief zou mogelijk al in mei aangekondigd worden.

Momenteel is 100mm het grootste brandpuntsafstand in de lijn van Milvus-prime-objectieven, maar volgens PhotoRumors wordt daar dit jaar een 135mm f/2-model aan toegevoegd. Het nieuwe objectief zou volgens de geruchtensite de opvolger moeten worden van het in 2012 geïntroduceerde Apo Sonnar T* 2/135-objectief in de Classic-lijn.

Gemist

Bij de introductie van de Milvus-objectieven vorig jaar mistte het 135mm-model als enige. Het oudere model kan nu met een fikse korting aangeschaft worden, wat erop zou kunnen duiden dat het nieuwe Milvus 135mm f/2-objectief er inderdaad aan zit te komen. Transcontinenta, de importeur van Zeiss in Nederland, zegt niet te reageren op geruchten over komende productaankondigingen.

Milvus

De Milvus-objectieven hebben een ontwerp waarbij vloeiende lijnen overheersen. Zo loopt de vorm van afneembare zonnekap vloeiend over in de behuizing en zijn scherpe hoeken niet te vinden bij het design voor de Milvus-lijn.