Zeer zeldzame Leica camera opgedoken

Zeer zeldzame Leica camera opgedoken

Redactie DIGIFO... 2901 1
Het is een lastige tijd voor verzamelaars. Gisteren berichtte wij al over een zeer zeldzaam 3D-objectief voor Nikon Camera's en vandaag heeft ons het nieuws bereikt dat er een speciale Leica camera is opgedoken met een draaischijf met drie objectieven. Welke zouden jullie kiezen?

De camera is een 'gewone' Leica camera uit 1949 die door een bedrijf in New York is aangepast met een draaischijf met drie objectieven. Door deze draaischijf is het mogelijk om snel te wisselen tussen een 28mm f/6.3, een 50mm f/2 en een 90mm f/4 objectief. Ook heeft de camera drie verschillende viewfinders, voor elk objectief één.LeicaLeicaLees ook: Zeer zeldzaam 3D objectief van Nikkor opgedoken

Zeer zeldzaam

Het bedrijf in New York, Haber & Fink genaamd, specialiseerde zich in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw in het modificeren van Leica camera's. Gedurende deze tijd hebben ze 200 camera's aangepast met zo'n draaischijf, waarvan dit het elfde exemplaar is. Andere exemplaren van deze bijzondere set hebben tot wel $ 7.000,- opgeleverd en de winkel die hem nu in handen heeft, een klein familiebedrijf in de Verenigde Staten, hoopt dat dit exemplaar ook zoiets op zal leveren.

Heb je interesse in dit bijzondere verzamelobject, dan kan je via deze website contact opnemen met de winkel.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Henk van Nieuwenhuizen

Het lijkt erop dat de oude TV camera's van de NOS, het vroegere NTS zijn nagebootst. Deze hadden ook dit systeem voor op de camera zitten waardoor snel van lens gewisseld kon worden als de regisseur dat wilde voor een andere beeldhoek. Dat gebeurde vanaf 1952 t/m eind 60er jaren vorige eeuw.