Zeer zeldzaam 3D objectief van Nikkor opgedoken

Zeer zeldzaam 3D objectief van Nikkor opgedoken

Redactie DIGIFO... 2105 0
Verzamelaars opgelet! Vorige week is op eBay een zeer zeldzaam Nikkor objectief opgedoken. Dit stereo 3D objectief komt uit de jaren 50 en is één van de meest zeldzame objectieven nog in omloop.

Dit 35mm objectief heeft een diafragma van f/3.5 en is speciaal ontwikkeld voor Nikon rangefindercamera’s met een S-vatting. Los van het basisdeel met vier lenselementen heeft dit opjectief een apart stereodeel, wat er voor zorgt dat het beeld twee keer, net naast elkaar, op hetzelfde frame komen.Zeldzaam Nikkor objectiefLees ook: Zeer zeldzaam 1200mm objectief voor Nikon te koop

Zeldzaamste Nikkor objectief?

Het is zomaar mogelijk dat dit het zeldzaamste Nikkorobjectief in omloop is. In de vijf jaar dat het objectief werd geproduceerd zijn er slechts tussen de 100 en 300 exemplaren van verkocht en volgens de verkoper zijn er in de afgelopen jaren maar vijf exemplaren verkocht met een gemiddelde prijs van $55.000,-.

Op het moment van schrijven staat het objectief op een prijs van $2.025,- met vier dagen om te bieden. Tip voor wie overweegt het objectief te kopen, de verzendkosten staan op $ 300,- en het objectief wordt vanuit Wenen opgestuurd. Het kan lonen om zelf naar Oostenrijk af te reizen om hem op te halen.

Wil je meebieden op dit bijzondere verzamelobject van Nikkor, dan kan dat via deze link.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie