Zeemeermin op 10.000 plastic flessen

Zeemeermin op 10.000 plastic flessen

Nadja Geskus 738 0
Om milieuvervuiling, en dan met name door plastic, eens in het daglicht te zetten, maakte fotograaf Benjamin Von Wong toch wel een heel bijzondere serie. Hij legde een zeemeermin op 10.000 plastic flessen. De resultaten moet je gewoon zien!

10.000 plastic flessen

Het is een zeer bijzondere insteek om plastic vervuiling eens aan de kaak te stellen. Benjamin Von Wong vertelt het verhaal achter deze bijzondere shoot op zijn blog. ‘Een van mijn grootste krachten als kunstenaar is dat ik vaak te naïef ben om te beseffen hoe gek mijn ideeën zijn,’ meent Benjamin. En gek was zijn idee! Maar hij voerde het wel perfect uit. Voor zijn serie wist hij 10.000 plastic flessen te lenen.  Geheel gratis, met verzendkosten erbij! Hij vond mensen die hem wilde helpen om al die flessen te ontdoen van hun label en schoon te maken. Tevens vond hij een opslagruimte die hij mocht gebruiken en zo waren er nog meer ‘toevalstreffers’ die hem hielpen dit project te voltooien. Zoals je begrijpt kwam Benjamin Von Wong een hoop obstakels tegen tijdens zijn shoot, die hij allemaal moest zien te overwinnen.

 

 

Aandacht

De foto’s zijn gemaakt om aandacht te vragen voor plastic vervuiling. De foto’s tonen de impact van één persoon. Het is haast ongelooflijk, maar in 60 jaar tijd verbruikt één persoon zo’n 10.000 plastic flessen. De foto’s die Benjamin Von Wong maakte, plaatst hij op internet met de hastag #MermaidsHatePlastic. Op de website kun je een belofte ondertekenen om flessen te recyclen. Het is een simpel gebaar, die grote gevolgen kan hebben.

Zeemeermin op 10.000 plastic flessen

Zeemeermin op 10.000 plastic flessen

Zeemeermin op 10.000 plastic flessen

Foto’s gemaakt door Benjamin Von Wong Blog

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja