Zacuto komt met drie nieuwe Z-Finders

Julian 1413 0
Zacuto brengt drie versies van de Z-Finder op de markt. De goedkoopste versie gaat 265 dollar kosten. De Pro-versie, die in twee uitvoeringen beschikbaar is, kost 395 dollar. De nieuwe Z-Finders zijn vanaf 26 april verkrijgbaar.

Met het opzetstuk verander je het lcd op je camera in een elektronische zoeker. De Z-Finders zijn bedoeld voor het filmen met de dslr, waarbij je de optische zoeker niet kunt gebruiken. De Z-Finder sluit naadloos aan op het 3-inch lcd van camera’s zoals de Canon 5D Mark II en heeft een zoomfunctie, zodat je nauwkeurig kunt scherpstellen.

Z-Finder JR

Zacuto had al een tijdje een Z-Finder in het assortiment, nu heb je de keuze uit drie modellen. De Z-Finder JR is met 265 dollar de goedkoopste en heeft een maximale vergroting van 2.5x. Ten opzichte van de duurdere modellen ontbreekt een ‘anti-fog’ coating en het bracket waarmee je de zoeker bevestigd moet tussen een statiefkop en de camera vastgezet worden.


Z-Finder Pro

De Z-Finder Pro is beschikbaar in twee uitvoeringen. Je hebt de keuze uit 2.5x of 3x vergroting. Een anti-fog coating zorgt ervoor dat ook in extreme omstandigheden de lens niet beslaat. De Pro-uitvoering kost 395 dollar en is voorzien van een ‘Gorilla Plate’, waarmee je de zoeker direct onder de camera kunt bevestigen.