Zacuto DSLR Gunstock Shooter kits

Julian 1147 0
Zacuto komt met een nieuwe serie schouderstatieven voor dslr-camera’s met filmfunctie. De Gunstock Shooters zijn een stuk compacter en lichter dan de voorgaande modellen en krijgen een optische zoeker.

Na zes maanden ervaring met filmen met dslr-camera’s realiseerden de makers achter de Zacuto filmstatieven dat ze hun concept over een andere boeg moesten gooien. Waar de eerdere dslr-baseplate kits je spiegelreflex omtoverden in een groot, log apparaat, zijn de nieuwe Gunstock Shooters een stuk compacter en lichter. Dit is met name te danken aan de toevoeging van een ‘optische’ zoeker, in de vorm van een loep die je op het lcd-scherm plaatst. Daardoor krijgt het geheel dezelfde ‘formfactor’ als een gewone filmcamera. Deze Z-finder met optiek van Scheinder geeft 3x vergroting. In combinatie met de hoge-resolutie schermen op de dslr-camera’s met filmfunctie kun je zo nauwkeurig handmatig scherpstellen.

Goedkoop zijn de Gunstock Shooters niet. Voor het eenvoudigste model (zonder Z-finder) betaal je ruim 1500 dollar. De Z-finder is (vanaf 10 mei) ook los verkrijgbaar voor 395 dollar.