Yongnuo AF-S 50mm f/1.8 voor Nikon in beeld

Julian 3814 2
Yongnuo bracht al klonen van de Canon EF 50mm f/1.8 en 35mm f/2 op de markt, nu zien we het eerste Nikon-objectief van de Chinese fabrikant. Op een beurs in Shanghai werd de AF-S 50mm f/1.8 getoond. De prijs is nog niet bekend.

Onlangs maakte Yongnuo de komst van twee Nikon-objectieven beked. We hebben nu beeld van de AF-S 50mm f/1.8, het objectief werd op de Photo & Imaging 2015 exhibition in Shanghai getoond. Het objectief zou een volledig metalen constructie hebben en beschikt over een AF-S-focusmotor. De minimale scherpstelafstand bedraagt 45 centimeter.

Het ontwerp is opvallend: de vorm lijkt veel op de AF-S Nikkor 50mm f/1.8G, maar voor de opschriften gebruikt Yongnuo het Canon-lettertype. Het is nog niet bekend wat de Yongnuo AF-S 50mm f/1.8 gaat kosten en wanneer het Chinese objectief verkrijgbaar is.

Yongnuo AF-S 50mm f/1.8 Nikon F

Yongnuo AF-S 50mm f/1.8 Nikon F
Foto's: tech.sina.com.cn

Yongnuo Canon-objectieven

In 2014 bracht Yongnuo een 50mm f/1.8 voor Canon-camera's uit. Dat objectief is een vrijwel exacte kopie van de EF 50mm f/1.8 II en kost zo'n 70 euro. In april 2015 volgde een 35mm f/2, wederom een kloon van de bekende Canon-variant.

afbeelding van MarvinGayral

Interessant, wanneer de prijs ook interessant is ;-)
Is wel een test waard.

afbeelding van Eddy Warburton

Ja een test... want de Nikon variant(en)Af-s 50mm F/1.4G en AF-s 50mm F/1.8G bezit ik al. Het 'eeuwenoude' debacle prijs vs. prestatie kwaliteit. Het is soms wel de moeite waard om te weten dat het 'met' minder ook kan... zeker als je voor Full Frame sensor uw keuze maakt... is optisch glas een hele investering! Als zo'n bedrijf dan een alternatief aanbied, moet je als consument ook weten voor 'welke' kwaliteit je betaald. Mijn regel is, investeer in een zelfde objectief waarde in als de waarde van de beeldsensor in je camera!