YI 4K Action Camera 2 kan tot 2 uur filmen in 4K

YI 4K Action Camera 2 kan tot 2 uur filmen in 4K

Nadja Geskus 3548 1
GoPro staat bovenaan de action camera markt, maar dat ontmoedigd concurrenten niet om ook action camera’s uit te brengen. Xiaomi kondigde de opvolger van hun action camera aan; de YI 4K Action Camera 2. De camera kan in 4K filmen en houdt het door de grote batterijen tot wel 2 uur vol. De camera gaat bijna de helft kosten van de topmodellen van de GoPro Hero4 lineup.

De YI 2 concurreert met de GoPro Hero4 zilver en zwart edities. Door de chipset, die identiek is aan de Ambarella A9, compleet met IMX377 1 /2.3-inch beeldsensor, is de camera kan in 4K-kwaliteit filmen met 30 beelden per seconden. Het is ook mogelijk om in HD-kwaliteit te filmen, met 120 beelden per seconden en in slow-motion, met 240 beelden per seconden in HD kwaliteit. De camera heeft een 6-assige elektronische beeldstabilisatie, zodat de video’s geen schokken bevatten. Tevens bevat de camera een 12 megapixel Sony sensor. Voor de sensor bevindt zich een lens die een 155 graden kijkhoek heeft met een aperture van f/2.8.

 

 

Scherm

De achterzijde van de camera is voorzien van een 2,19 inch touchscreen, met 330 pixels per inch. Het scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 4. Handig om te zien wat je filmt, of om het terug te kijken, maar via dit scherm kun je ook je instellingen regelen.

Verbinding

De YI 2 bevat zowel Wi-Fi en Bluetooth 4.0. Via een app kun je gemakkelijk de beelden van je camera naar je smartphone sturen. Waardoor je de beelden erg snel op social media zou kunnen plaatsen.

Voeding

De voeding van de camera is een 1400mAh batterij die in staat is om tot 2 uur lang in 4K te filmen. In standby-modus houdt de camera het 8 uur vol. Dit is erg lang voor een action camera, zeker in vergelijk met de camera’s van GoPro, waarvan de meeste al na een uur leeg zijn.

Prijs

De YI 2 is verkrijgbaar in zwart, wit , roze en goud. Op het moment is de camera te koop in pre-sale bij Gearbest voor €219,99. De camera gaat ongeveer €165,- kosten. De luxere versie gaat €180,- kosten. Vanaf juni zijn de camera’s leverbaar.

YI 4K Action Camera 2

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van JePe

Raar... Als je google'd op Yl 2, krijg je nergens een link met die camera.... Is yl nu de naam of Axess? Ylcameras.com.my is webwinkel die meerdere gadgets verkoopt.....

Daarbij... Raar, als je pre-ordered kost ie 219, maar uiteindelijk kost ie 180 euri, ehm.... Waarom zou je m dan pre-orderen?