X-rite i1Display Pro en ColorMunki Display

Redactie 2965 0
X-Rite introduceert twee nieuwe kalibratietools. De i1Display Pro is de meest geavanceerde van de twee, vijf maal sneller dan de eveneens nieuwe ColorMunki Display. Het tweetal kan zowel overweg met lcd's als beamers.

Beide apparaten zijn in staat normale en wide-gamut schermen te kalibreren. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een scherm met ccfl of led backlights. Beamers vormen voor dit duo eveneens geen probleem, met behulp van een ingebouwde standaard kunnen ook deze worden gekalibreerd.

Snelheid

Het grootste verschil tussen de X-Rite i1Display Pro en de ColorMunki Display is de tot vijf maal hogere snelheid waarmee de eerste het scherm kan kalibreren, vergeleken met de ColorMunki Display en vergelijkbare apparaten. Hij biedt daarnaast de mogelijkheid om de helderheid van Apple-schermen automatisch aan te passen.

X-Rite i1Display Pro

i1Profiler

De X-Rite i1Display Pro is in staat om het gehele beeldscherm te testen op uniformiteit van kleur en contrast, de ColorMunki Display meet enkel het midden. Met de i1Display Pro wordt het uitgebreide programma i1Profiler meegeleverd, de ColorMunki Display moet het doen met een iets simpeler softwarepakket.

Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend. Door de introductie van de nieuwe apparaten komt de X-Rite i1Display LT/ i1Display 2 te vervallen. De X-Rite ColorMunki Photo blijft wel in het assortiment.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie