WPP winnares pleit voor vrijlating Anton Hammerl

Redactie 707 0
Jodi Bieber, winnares van de World Press Photo 2010, hield tijdens haar speech een pleidooi voor Anton Hammerl. Ze wil dat de fotografiegemeenschap helpt het woord te verspreiden over de vermiste fotograaf die sinds 5 april wordt vastgehouden in Libië.

Na het ontvangen van de World Press Photo 2010 in Amsterdam, gaf Jodi Bieber een korte toespraak over de omstandigheden van collega en landgenoot Anton Hammerl. Deze fotograaf wordt al 35 dagen vermist en Jodi wil dat de internationale fotografiegemeenschap aandacht besteedt aan de kwestie zodat haar collega sneller gevonden kan worden.

Ze vertelt het volgende in haar speech: 'Ik moet nu echt iets zeggen over Anton, het is erg belangrijk. Hij is een Zuid-Afrikaanse fotograaf. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze hebben net een baby gekregen. (…) Hij is nu al 35 dagen vermist in Libië en ik pleit er met de internationale gemeenschap voor dat het niet meer dan eerlijk zou zijn om er over te schrijven. Help, alsjeblieft help. Ik zou graag willen dat jullie er over schrijven want als we dat doen houden we de gebeurtenis en de gemeenschap in leven', aldus Jodi Bieber.

Een deel van Jodi Bieber's toespraak na het ontvangen van haar prijs in Amsterdam.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie