WPO en Sony partners van Save the Children

Redactie 681 0
De World Photography Organisation (WPO) en Sony gaan samenwerken met Save the Children, een organisatie die hulp biedt aan kinderen in rampgebieden. Zij doen dit in het teken van de Focus Award, die jaarlijks wordt toegereikt.

Ieder jaar werkt WPO samen met een internationale liefdadigheidsorganisatie voor de speciale Focus Award, een prijs gewijd aan het gebruik van fotografie in een bepaald rampgebied. De award van 2011/2012 zal gericht zijn op de noodhulp die Save the Children verricht.

'Save the Children is verheugd om samen met de World Photography Organisatie en Sony de aandacht te vestigen op miljoenen kinderen die in rampen gevangen zitten. Ons kindernoodfonds maakt het mogelijk om onmiddellijk te reageren als er een ramp ontstaat. Save the Children heeft gereageerd op de noodsituaties in onder andere Haïti, Niger en Japan. De samenwerking met WPO en Sony zal ons helpen vergeten noodsituaties aan het licht te brengen', aldus Jasmine Whitebread, Chief Executive van Save the Children

De Sony World Photography Award, voor studenten, amateur- en professionele fotografen, kiest ieder jaar een goed doel om mee samen te werken. Al eerder werkten ze samen met onder andere UNICEF en de Prinsen van het regenwoud Project.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie