Wouter Loeve (14) wint NME Music Photography Award

Redactie 1738 0
Bij de NME Music Photography Awards heeft de veertienjarige Wouter Loeve de eerste prijs in de categorie onder de veertien gewonnen. Hij deed dit met zijn foto 'Scream', die door een vakjury als beste verkozen werd.

De foto van de jonge Nederlandse fotograaf was door een vakjury op de shortlist gezet. Deze jury bestond uit de wereldberoemde rockfotografen Penny Smith, Jill Furmanovsky en Dean Chalkely. Penny was onder de indruk van 'Scream': “Jonge mensen kunnen met een schone, verse blik naar dingen kijken”, merkte ze op, “daarnaast past zwart-wit wel bij me, ik heb er immers carrière in gemaakt”.

British Music Experience

Wouter's foto zal tijdens de British Music Experience, tot 30 november in de O2 Arena in London, geëxposeerd worden naast de andere winnaars van de NME Music Photography Awards. Op de zwart-wit plaat is de zanger van metalband I.N.R.I te zien, die in het voorprogramma van Sepultura stonden in Vriezenveen. 

Rockconcerten

Wouter fotografeert al vanaf zijn achtste, met name rockconcerten. Hij is dan ook vrijwel wekelijks in poppodium Het Front in Vroomshoop te vinden als huisfotograaf. Ook doet de langharige tiener aan portretfotografie in zijn eigen studio. Vorig jaar viel hij ons al op, in DIGIFOTO Pro editie 03.2009 kan je een interview met het aanstormende talent over zijn concertfotografie teruglezen.

Foto © Wouter Loeve

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie