Worldwide Photo Walk op zeven locaties in Nederland

Redactie 986 0
Het grootste sociale fotografie-evenement ter wereld vindt dit jaar op zaterdag 24 juli plaats in zeven steden in Nederland. Uiteraard verzamelen ook in andere landen fotografen om met elkaar van gedachten te wisselen over hun gedeelde hobby.

Tijdens de Photo Walk is het de bedoeling dat fotografie enthousiastelingen, van amateur tot pro en van jong tot oud, samenkomen om te socializen en kennis met elkaar te delen. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd door Scott Kelby, president van de National Association of Photoshop Professionals (NAPP) en auteur. Hij stelt eveneens de prijzen voor de beste foto´s beschikbaar, waaronder een jaarlidmaatschap voor zijn eigen online fotografie­cursussen. 

Tien miljoen foto´s

Terwijl er in 2008 nog maar 241 'walks' waren, is het fenomeen vorig jaar gegroeid naar 900 'walks' waar meer dan 32,000 fotografen aan deelnamen. Volgens een berekening van Kelby maakt een gemiddelde fotograaf zo'n 300 foto's tijdens de walk, wat uitkomt op een wereldwijd totaal van bijna tien miljoen foto's op een dag. 

Nederland

Deelname is gratis, maar voorinschrijving is wel verplicht. Op de site van de Worldwide Photo Walk kan gezocht worden naar de dichstbijzijnde walk, waarvan er in Nederland zeven georganiseerd worden. Je kan er zelf ook een organiseren, mocht je niet in de buurt van Den Haag, Alkmaar, Amsterdam, Almere, Arnhem, Eindhoven of Breda wonen. De enige benodigdheid is een camera: “Wat voor een maakt eigenlijk niet eens uit”, aldus de organisatie.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie