World Press Photo weg uit Beiroet

Redactie 767 0
De tentoonstelling van de World Press Photo (WPP) in Beiroet, Libanon, stopt eerder. De expositie bevat een serie van een Israëlische fotograaf, wat protest oplevert in Libanon. WPP vreest de foto te moeten verwijderen en wil daarom eerder sluiten.

In de tentoonstelling van de World Press Photo, hangen alle winnende foto's van dit jaar. Niet alleen hangt al het werk in de Oude Kerk in Amsterdam, ook is er sinds 12 mei een tentoonstelling in Beiroet. Deze zou 1 juni aflopen, maar dat gebeurt nu eerder. De serie van Amit Sha'al, een Israëlische fotograaf die de derde prijs won in de categorie kunst en entertainment, roept protest op in Libanon.

WPP zegt te staan voor de vrijheid van meningsuiting wereldwijd en wil daaraan uitdrukking geven door de foto niet te verwijderen. Dat zou echter gevaar op kunnen leveren voor de tentoonstelling en de bezoekers. Michiel Munneke van WPP zegt: 'Het is jammer dat we geen andere keus hadden en we hopen dat we onze tentoonstelling snel weer terug kunnen brengen naar Libanon.'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie