World Press Photo trekt recordaantal bezoekers in Amsterdam

Redactie 1189 0
Fotografieliefhebbers zijn actief. Niet alleen het Naardense FotoFestival trok meer bezoekers dan ooit, ook de World Press Photo tentoonstelling in Amsterdam heeft een recordaantal bezoekers gescoord. De teller stond dit jaar bij sluiting op 60.604 mensen.

Dat is twintig procent meer ten opzichte van de ruim 53.000 bezoekers van vorig jaar. Directeur Michiel Munneke is uiteraard blij met het resultaat:  'De tentoonstelling is een onderdeel van onze missie om persfotografie te promoten. Wij zijn daarom erg verheugd dat onze eerste tentoonstelling van het jaar weer meer bezoekers heeft getrokken. Wij hopen dat deze trend zich voortzet bij de andere locaties in Nederland waar de tentoonstelling dit jaar zal staan.'

Locaties

Die locaties zijn dit jaar Eindhoven, Groningen, Naarden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Dus voor wie de tentoonstelling in de Amsterdamse kerk gemist heeft, is er nog voldoende kans. Behalve deze Nederlandse locaties zijn de indrukwekkende persbeelden ook te zien in meer dan honderd steden wereldwijd.

Foto © Chris Keulen

Winnaars

Te zien zijn de 54 beelden van de winnaars van de World Press Photo competitie, onder wie de drie Nederlandse fotografen Joost van den Broek, Chris Keulen en Martin Roemers. Als bezoeker kun je rekenen op foto's in negen verschillende categorieën: Hard nieuws, Reportage, Mensen in het nieuws, Sport, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur.

Foto © Martin Roemers

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie