2 keer prijs voor Burhan Ozbilici

World Press Photo of the Year 2016 bekend

Redactie DIGIFO... 738 0
Zojuist is Burhan Ozbilici uitgeroepen als winnaar van de World Press Photo of the Year 2016. Burhan Ozbilici wist in het najaar van 2016 de winnende foto te maken toen hij toevallig bij de aanslag op de Russische ambassadeur in een kunstgalerij in Ankara aanwezig was.

In december was Burhan Ozbilici aanwezig in een kunstgalerij in Ankara waar hij de opening van een fototentoonstelling fotografeerde. Tijdens de opening werd de ambassadeur vermoord tijdens een schietpartij en Ozbilici wist rustig te blijven en dit historische moment vast te leggen.

Volgens de organisatie van de World Press Photo is de foto een explosief beeld dat de haat in onze tijd uitbeeldt. 'Elke keer dat de foto in beeld kwam, schrok je terug omdat het zo explosief is. Het is de belichaming van wat de World Press Photo van het jaar moet zijn.' Aldus de organisatie.World-Press-Photo-of-the-Year-2016.© Burhan Ozbilici, The Associated Press. Genomen met een EOS 5D Mark III en een EF24 105mm f/4L IS USM

Lees ook: Jurylid World Press Photo niet bij jurering door besluit Trump

World Press Photo

De World Press Photo of the Year Award wordt wereldwijd beschouwd als de meest prestigieuze onderscheiding voor de fotojournalistiek en wordt georganiseerd door de Nederlandse World Press Photo organisatie. Dit jaar stuurden 5034 fotografen uit 125 landen foto's in en Ozbilici wist, naast de foto van het jaar ook de prijs voor beste fotoverhaal in de wacht te slepen. Burhan Ozbilici wint een geldprijs van € 10.000,- en een aantal Canon-producten die beschikbaar gesteld zijn door Canon Europe.

Alle winnende foto's zijn dit voorjaar te zien in een reizende tentoonstelling die op 14 april begint in de Grote Kerk in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website van de World Press Photo.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie