World Press Photo maakt meer winnaars bekend

Redactie 794 0
Maakte de organisatie van de World Press Photo afgelopen weekend al de winnaars van hun Multimedia Contest bekend, nu voegen ze daar ook de winnaar van hun eerste 'Follow Your Convinctions'-beurs aan toe. De eer gaat naar Davide Monteleone.

In samenwerking met horlogemaker Maurice Lacroix heeft de organisatie van de World Press Photo de winnaar van hun eerste 'Follow Your Convictions'-beurs bekendgemaakt. Met zijn serie 'Reversed See' wint de Italiaanse fotograaf Davide Monteleone een beurs van twintigduizend euro. Hij kreeg de prijs afgelopen zaterdag tijdens een gala in Amsterdam uitgereikt door de directeur van Lacroix, Martin Bachmann.

Follow Your Convinctions

De 'Follow Your Convictions'-beurs is een nieuw initiatief, bestemd voor een prijswinnende fotograaf die zijn toekomstplannen ook heeft voorgelegd bij een speciale jury. Davide won dit jaar de tweede prijs in de categorie Arts & Entertainment: Singles bij de World Press Photo. Met de beurs kan hij zijn voorgestelde verhaal realiseren.  

Reversed See

'Reversed See' focust op de geschiedenis, de volkeren en de cultuur rond het Middellandse Zeegebied en op de veranderingen die zij doormaken. In zijn voorstel schrijft Davide: 'Europa is achterovergeslagen door de rellen en conflicten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. We zijn onvoorbereid voor de immigrantenstroom, maar tegelijkertijd komen er twee werelden bijeen. De relatie tussen de machtige landen binnen Europa en de opkomende economieën aan de andere kant van het water zorgen ervoor dat de verhoudingen verschuiven.'

Milan Fashion Week. The show of TV star-turned-fashion designer Valeria Marini © Davide Monteleone. Met deze foto won hij de tweede prijs in de categorie Arts & Entertainment: Singles bij de World Press Photo 2011.

Jury

De jury koos de inzending van Davide dan ook voor zijn actuele concept en de potentie om meerdere thematische aspecten aan te stippen. Hierdoor is een zeer divers resultaat haalbaar, wat tevens historische waarde zal hebben en tegelijkertijd modern kan zijn. Het werk van Davide is kleurrijk en laat zien dat hij zeer goed in staat is de kern van het onderwerp te vatten. Hij vormde het ideale recept voor een complex verhaal in een jasje van hoge kwaliteit.'

Onder de juryleden waren onder andere de Zwitserse Nicale Aeby, hoofd fotografie bij de Schweizer Journalistenschule en Martin Bachmann, directeur van Maurice Lacroix. Naast nog twee Zwitserse fotografen maakte ook de Nederlandse directeur van World Press Photo Michiel Munneke deel uit van de jury.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie