Jury World Press Photo 2017 bekend

World Press Photo maakt jury 2017 bekend

Fabienne Keijzer 1159 0
De World Press Photo Foundation heeft de juryleden voor de 2017 Digital Storytelling Contest en de 2017 Photo Contest bekend gemaakt. De volledige jury, verdeeld over verschillende categorieën bestaat uit 39 leden.

World Press Photo jury 2017 bekend 

De World Press Photo Foundation heeft de jury voor de 2017 editie van de prominente fotocompetitie bekend gemaakt. Magnum fotograaf Stuart Franklin is benoemd als voorzitter van de jury. De totale jury bestaat uit 39 leden, 23 mannen en 16 vrouwen uit 23 verschillende landen. Deze zijn verdeeld over de verschillende categorieën. Het is voor het eerst dit jaar dat de Digital Storytelling Contest (voorheen Multimedia Contest) en de Photo Contest tegelijkertijd plaatsvinden. De winnaars van beide wedstrijden worden op 13 februari 2017 bekendgemaakt.

Lars Boering, Uitvoerend Directeur van de World Press Photo Foundation is enthousiast over de aangestelde jury. “Het is een fantastische groep juryleden die een goede vertegenwoordiging zijn van de professionele beeldende fotojournalistiek. De benoeming van een goede voorzitter is van essentieel belang, en met Stuart Franklin hebben we een van de grootste beoefenaars en denkers van de fotojournalistiek te pakken.” Aldus Boering. 
World Press Photo jury chair Stuart Franklin

World Press Photo 2017 juryvoorzitter: Stuart Franklin © Matt Stuart

Aanmelden 

Vanaf 1 december kunnen professionele fotografen hun werk insturen, ook dan pas is er een link naar de aanmeldingspagina beschikbaar. Om je aan te melden moet je een account aanmaken. De dealine is op 11 januari 2017 om 12:00 uur. Kijk voor meer informatie op worldpressphoto.org.

Lees ook: World Press Photo introduceert wedstrijd zonder regels

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne