World Press Photo lanceert multimediawedstrijd

Redactie 885 0
World Press Photo introduceert dit jaar haar eerste wedstrijd voor fotojournalistieke multimediaproducties. De wedstrijd kent twee categorieën: een voor lineaire en een voor interactieve multimediaproducties.

Terwijl fotografie een belangrijke rol blijft spelen in de media, ziet de organisatie van World Press Photo ook de toenemende vraag naar visuele producten anders dan stilstaand beeld. Door het erkennen en waarderen van multimediaproducties van de hoogste kwaliteit, wil de organisatie nu een impuls geven aan fotojournalistieke multimedia. En daar hoort een prijs bij. 

Multimediawedstrijd

Directeur Michiel Munneke: 'Met dit in gedachten, en als onderdeel van onze missie om de hoogste standaarden in de fotojournalistiek te bevorderen en professionele persfotografie in al haar aspecten te steunen, heeft World Press Photo besloten om een wedstrijd te lanceren voor multimedia.' 

'De 2011 multimediawedstrijd staat los van van onze jaarlijkse wedstrijd voor persfotografie. Een wedstrijd voor multimediaproducties is een nieuw avontuur voor onze organisatie. Daarom zullen we in de eerste wedstrijd de definities en procedures toetsen, met het doel ze te kunnen verbeteren in de toekomstige edities.'

Nominaties

Om de beste multimediaproducties wereldwijd te kunnen vinden vertrouwt World Press Photo op de expertise van specialisten uit het veld. De leden van het nominatiecomité dragen producties aan voor twee categorieën: online of offline lineaire producties, of online interactieve producties met een journalistieke verhaallijn. De producties kunnen audio- en visuele elementen omvatten zoals fotografie, video, animatie, infographics, illustraties, geluid en tekst - maar hiertoe zijn ze niet beperkt.

Jurering

De genomineerde producties zullen worden beoordeeld op hun impact en hun bewerking, evenals hun originaliteit en innovatieve uitvoering. De jurering vindt plaats op het kantoor van World Press Photo in Amsterdam van 18 tot en met 21 maart 2011. De jury bestaat uit vijf zeer gerespecteerde specialisten op het gebied van multimedia en zal drie producties per categorie nomineren voor een shortlist.

De eerste, tweede en derde prijs in beide categorieën worden bekendgemaakt tijdens de World Press Photo Awards Days op 6 en 7 mei 2011. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bedrag van  5000 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie