World Press Photo komt met aanvullende wedstrijd

World Press Photo introduceert wedstrijd zonder regels

Fabienne Keijzer 1436 0
De organisatie van de World Press Photo heeft de afgelopen jaren vaak te maken gehad met ingezonden foto’s die digitaal gemanipuleerd of ongepast geregisseerd waren. Dit heeft geleid tot een diskwalificatie van 20 procent van de finalisten afgelopen editie. Daarom komt de World Press Photo in 2017 met een aanvullende wedstrijd.

World Press Photo: creatieve documentaire fotografie 

De World Press Photo organisatie laat weten in een persbericht dat er vanaf oktober 2017 een nieuwe aanvullende wedstrijd wordt toegevoegd. Deze aparte wedstrijd heeft nog geen definitieve naam, maar het thema is ‘creatieve documentaire fotografie’. Anders dan de traditionele wedstrijd heeft deze aanvulling geen ethische journalistieke restricties.
World Press Photo

Creatieve technieken 

World Press Photo schrijft op de website: “Deze wedstrijd is bedoeld voor professionele visuele verhalenvertellers die creatieve technieken toepassen om op die manier een echt verhaal over mensen, gebeurtenissen of conflicten vertellen.” Ook zal deze wedstrijd geen regels hebben over de manier waarop foto’s zijn gemaakt, en er zullen ook geen categorieën zijn. 

Jury 

Fotografen kunnen enkelbeelden of series insturen. De jury zal een aantal prijzen toekennen aan foto’s of series op het gebied van sociale documentatie, persoonlijke documentatie, alternatief beeld en innovatieve presentatie.
Kijk voor meer informatie op de website van de World Press Photo.
 

Lees ook: Warren Richardson wint World Press Photo 2015 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne