World Press Photo focust op het Midden-Oosten

Redactie 459 0
Met het boek Hekayat: Picture stories from the Middle East richt World Press Photo zijn pijlen op het Midden-Oosten en actief burgerschap. Dinsdag 5 oktober wordt het boek met zes foto-essays gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

Thema van het boek is 'active citizenship', oftewel actief burgerschap. De verhalen illustreren hoe actieve burgers – individueel en vanuit organisaties – er naar streven om de problemen in hun regio op te lossen en de levens van hun medemensen in de Arabische wereld te verbeteren, aldus WPP.

Trainingsprogramma

Het boek, tot stand gekomen met steun van Free Voice, Oxfam Novib en Burafo, is gemaakt naar aanleiding van een trainingsprogramma van World Press Photo voor fotografen in en uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit kwam op zijn beurt voort uit een lokale behoefte en werd dan ook in het Arabisch gegeven, door trainers uit de regio. Volgens World Press Photo heeft het meer dan een jaar durende project een sterke impuls gegeven aan de kwaliteit van het werk van de deelnemers.

Interviews

Tijdens de boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, worden ook deelneemster Laura Boushnak en trainer Rula Halawani, beiden uit de Palestijnse gebieden, geïnterviewd. Onafhankelijk schrijfster en curator Michket Krifa uit Tunesië zal spreken over de fotografiegeschiedenis en beeldvorming in de Arabische cultuur.

Foto © Julie Adnan

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie