World Press Photo dit jaar werderom Zutphen

World Press Photo dit jaar wederom Zutphen

Redactie DIGIFO... 2303 0
De internationale foto-expositie van de World Press Photo komt dit jaar wederom naar Zutphen. Van 15 juli tot en met 7 augustus wordt de expositie getoond in de Sint Walburiskerk. Dit is de eerste Nederlandse locatie van de internationale tour na de 'Nieuwe Kerk' in Amsterdam, waar de expositie traditiegetrouw begint.

Tijdens deze grote tentoonstelling worden alle winnende foto's van het afgelopen jaar getoond. Afgelopen voorjaar maakte een internationale jury de winnaars bekend en koos een foto van Warren Richardson als algemene winnaar. Van 15 juli tot en met 7 augustus is deze foto en de andere winnaars te bezichtigen in de Sint Walburiskerk in Zutphen.World Press Photo
Lees ook: Warren Richardson wint World Press Photo 2015

World Press Photo

De World Press Photo is al 60 jaar één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld. Dit jaar bekeek de jury ruim 80.000 inzendingen van 5.775 fotografen uit 128 landen en koos winnaars in de categorieën algemeen nieuws, hedendaagse kwesties, langlopende projecten, natuur, sport en hard nieuws. Ook kiest de jury elk jaar een algemene winnaar. Dit jaar was dat een foto van Warren Richardson waarbij een baby door het prikkeldraad van de Hongaars-Servische grens wordt getild.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van de World Press Photo.
In DIGIFOTOPro 1.2016 is een interview met Warren Richardson te lezen. Klik hier om deze editie na te bestellen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie