World Press Photo 2011 te zien in Amsterdam

Redactie 1725 0
In de Oude Kerk in Amsterdam is vanaf 22 april de World Press Photo 2011-tentoonstelling te zien. Alle winnende foto's zijn daar te bezichtigen. Een van de winnaars is Joost van den Broek, fotograaf voor de Volkskrant.

Op de tentoonstelling is een World Press Photo-kiosk aanwezig. Deze bestaat uit meerdere multimediastations en geeft je tijdens je bezoek achtergrondinformatie over de winnende foto's. Ook toont de kiosk interviews met de winnende fotografen en juryleden.

De eerste prijs van de World Press Photo 2011 ging naar Jodi Bieber, die een 18-jarig meisje - in opdracht van de Taliban verminkt - portretteerde. (Foto © Jodi Bieber, Artist Management/Goodman Gallery, Time Magazine)

Joost van den Broek

De tentoonstelling bevat 54 prijswinnaars. Onder hen zijn drie Nederlanders: Joost van den Broek, Chris Keulen en Martin Roemers. De winnende foto's bestrijken negen categorieën: hard nieuws, reportage, mensen in het nieuws, sport, hedendaagse kwesties, dagelijks leven, portretten, kunst & entertainment en natuur.

Joost van den Broek fotografeerde een 16-jarige Russische cadet. (Foto © Joost van den Broek, de Volkskrant)

De expositie is tot 20 juni te zien in Amsterdam. Daarna is de tentoonstelling wereldwijd in meer dan honderd steden te bezichtigen. Een kaartje voor de tentoonstellingen kost volwassenen 7,50 euro. Op de website van World Press Photo vind je uitgebreide informatie over toegangsprijzen en  rondleidingen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie