Workshop: Videobewerking met ZoomBrowser EX

Julian 2037 0
Bij de introductie van de Canon EOS 5D Mark II moest je zelf nog een oplossing bedenken om gemaakte filmpjes te bewerken. Canon levert de nieuwe EOS 500D nu met een simpele videobewerkingtool. We nemen de proef op de som.

De videobewerkingfunctie is geïntegreerd in Canons eigen fotobeheer en bewerkpakket Zoombrowser EX. Vanaf versie 6.3.1 beschikt het pakket, dat op cd geleverd wordt bij nieuwe camera’s, over de mogelijkheid video’s te bewerken. Heb je al een oudere versie van het pakket, dan kun je een update naar de nieuwste versie gratis downloaden.

Testvideo

We namen de proef op de som met de Canon EOS 500D. Onderstaande zie je een kort videofilmpje gemaakt met Canons nieuwste spiegelreflexcamera. De videobestanden werden geschoten in 1280x720P resolutie bij 30 fps en gemonteerd en bewerkt in Zoombrowser EX 6.3.1. Klik door naar vimeo om de video in originele resolutie te bekijken. Ook kun je er het orignele bestand met minder compressie downloaden. Op de volgende pagina's laten we je de totstandkoming zien.