Workshops Studiofotografie - 30 september

Workshop Studiofotografie - 30 september

Julian 14098 4
DIGIFOTO Pro organiseert op zondag 30 september een vijf uur durende workshop studiofotografie. Twee professionele fotografen leggen je de complete basis uit, er zijn twee studio-opstellingen en twee modellen aanwezig die je zelf kunt fotograferen.

Tijdens deze workshop studiofotografie leggen fotografen Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen je alles uit over dit genre. De workshop is gericht op fotografen die nog geen tot weinig ervaring in de studio hebben en zelf aan de slag willen. De workshop vindt plaats in Rijswijk, tegen de rand van Delft. De datum is zondag 30 september 2012.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Twee fotografen, twee studio's, twee modellen

We hebben niet alleen twee fotografen voor je klaarstaan. Er zijn ook twee studio-opstellingen en twee modellen aanwezig. De groep wordt na de uitleg van de basis in tweeën gesplitst zodat iedereen aan bod komt om te fotograferen en er veel ruimte is voor individuele hulp en uitleg van de fotografen.

Workshop Studiofotografie
Remco van Vondelen assisteert bij het fotograferen in de witte studio-opstelling.

High-key en low-key

We gaan fotograferen op een zwarte en een witte achtergrond. Je krijgt uitleg over het opstellen van het licht en over high- en low-key technieken. Ook de interactie met modellen komt aan bod. Jilly Knol en Elyssio Ramos staan zondag 30 september gedurende de hele workshop voor je klaar.

Yani
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Yami Talip

Kosten

De kosten voor deze uitgebreide vijf uur durende workshop bedragen 125 euro. Hiervoor krijg je een intensieve en leerzame dag, een uitgebreide lunch verzorgt door BroodjesExpress, koffie, thee en frisdrank is aanwezig. Een pen en notitieblokje liggen voor je klaar. Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

Aansturen modellen
Het duidelijk aansturen van modellen is belangrijk, ook daarvoor is aandacht in de workshop

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij de workshop op 30 september? Meld je dan aan via het formulier. Er zijn maximaal twintig plaatsen beschikbaar per workshop, zorg dus dat je er snel bij bent!

Programma

 • 11:00 - 11:30 Ontvangst
  Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed.
 • 11:15 - 11:30 Kennismaking 
  De fotografen introduceren zichzelf en doen een kort rondje langs alle deelnemers.
 • 11:30 - 12:30 Basisbegrippen en de ingrediënten voor een goede foto
  Raul en Remco leggen je alles uit over de benodigde basisbegrippen en de invloed van sluitertijd, diafragma en iso-waarden bij studiofotografie. Ook leer je alles over licht en wat daar bij komt kijken.
 • 12:30 - 13:00 Lunch
  Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs.
 • 13:00 - 15:00 Studiofotografie in de praktijk
  Je hebt de theorie onder de knie, tijd om aan de slag te gaan! De workshopruimte wordt omgetoverd in twee studio's. In de ene gaan we met flitslicht aan de gang, in de andere studio laten we je zien hoe je met continulicht kunt werken. Onderwerpen: licht meten, high key, low key, one light, continulicht (halogeen), studioflitsers, modifiers, butterflyverlichting, witbalans, model interactie, poses, communicatie en nog veel meer! 
 • 15:00 - 16:00 Photoshop en foto's bespreken

  Raúl en Remco leggen uit hoe je in eenvoudige stappen snel een mooi resultaat kunt bereiken, zonder uren per foto bezig te zijn. Onderwerpen: retoucheren, levels, curves, zwart wit, liquify en nog veel meer. 

Over de fotografen

Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen werken samen in een uniek samenwerkingsverband onder de naam Die2fotografen.nl. Allebei hebben ze hun eigen stijl en werkwijze. Ze zijn bijna elkaars tegenpolen wat de fotografie betreft, maar één ding delen ze: hun passie voor mensenfotografie in de breedste zin van het woord.

Verschillende specialiteiten

Remco is gespecialiseerd in lichte foto's met witte achtergrond en high-key-opnamen. Raúl werkt voornamelijk met donkere achtergronden. Terwijl Remco studioflitsers en reportageflitsers gebruikt, werkt Raúl met continulicht. Hij begon jaren geleden met bouwlampen in zijn studentenkamer en wist daarmee al professionele resultaten te bereiken.

Workshop 30 september

Met al je vragen over Nikon kun je terecht bij Remco, die zowel de F4, D70, D200, D300 en D700 intensief gebruikt heeft. Rául werkt met Sony (F828) en heeft ruimschoots ervaring met Canon (D60, 20D, 30D, 40D, 7D, 5D Mark II en 5D Mark III).

Voorbeeldfoto's
Foto's © Rául Neijhorst - Model: Jilly Knol, aanwezig tijdens de workshop op 30 september

afbeelding van Hedwig - PLU - de la Fuente

Succes jongens !!!!!!!

afbeelding van Devika

Wat zou ik hier maar al te graag bij willen zijn. Alleen zit ik voor stage in Spanje... hoop dat de workshop na december weer wordt gegeven. Succes in ieder geval

afbeelding van Roger den Haan

Is er nog een plekje vrij? evt als kado voor een vriend.

afbeelding van Weikie

Het was een van de beste workshops die ik gevolgd heb. Goede fotografen en een zeer duidelijke uitleg. Ik kom zeker voor andere workshops terug.