Workshop: prik je foto's op Google Maps

Redactie 913 0
Het oogt als een geweldige gadget en is nog handig ook: je eigen foto's als 'prikkers' op een elektronische kaart. Met de bijgewerkte versie van de (gratis) Picasa Web Albums van Google regel je dat nu bijzonder gemakkelijk.

Het nieuwste snufje van Google is een verbeterde versie van de Google Picasa Webalbums, de online fotoalbumdienst die je honderden foto's online laat plaatsen in publieke of besloten internetalbums. Het gebruik van Picasa Webalbums is gratis tot 1 GB oftewel zo'n 4.000 foto's.

Foto-layers
Nieuw in de foto-albums van Google is integratie met Google Maps (en Google Earth). De kaartendienst van Google biedt een gedetailleerde wereldkaart waarop je 'informatielagen' (layers) kunt aanbrengen. En nu dus ook foto's, oftewel foto-Foto'slayers. Je plaatst je foto's simpelweg vanuit je Picasa Webalbum 'drag and drop' met de muis over op de juiste locatie van een kaart. Je hoeft geen ingewikkelde gps-coördinaten in te tikken en ook het gebruik van speciale gps-hardware als aanvulling op je camera is eigenlijk niet echt meer nodig.

Bijstaand enkele afbeeldingen en hier ook een directe link naar mijn eerste fotoalbum in kaartformaat, van een zeer recente vakantie in Portugal.
Lees mijn stappenplan hoe je dit voor elkaar krijgt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie