WNF zoekt jonge natuurfotografen

Redactie 1507 0
De WNF-Rangerclub en WNF-Lifeguard, de kinder- en jeugdclubs van het Wereld Natuur Fonds, organiseren dit najaar in samenwerking met het Museon in Den Haag de tiende editie van de WNF-Photo Award.

Natuurfotografen van zes tot en met achttien jaar worden opgeroepen om voor tien september hun mooiste natuurfoto in te sturen. De veertig beste inzendingen worden tot begin maart tentoongesteld in het Museon, waar de vakjury op 28 november de winnende foto bekend zal maken.

Natuurfoto's

De WNF-Photo Award 2010 is de tiende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd voor jeugdige natuurfotografen. In 2009 kwamen er ruim vierduizend inzendingen binnen, waarvan de inzending van de vijftienjarige Mandy Daniels uit Nootdorp, een portret van een orang-oetan, de beste was. De organisatie van de WNF-Photo Award hoopt uiteraard weer vele bijzondere, ontroerende en mooie natuurfoto's van wilde dieren te ontvangen. Of het nu gaat om een foto van een kikker uit de tuin of een foto van een leeuw uit Afrika of de dierentuin; alle inzendingen van wilde dieren zijn welkom.

Jury

Deelnemers kunnen hun inzending uploaden via de site van de WNF-Rangerclub of die van WNF-Lifeguard. De jury, dit jaar bestaande uit Mandy Daniëls (winnaar WNF-Photo Award 2009), Koert-Jan de Bruijn (presentator Expeditie Rangers!), Maarten Okkersen (Museon), Martin Trampe (Canon Nederland) en juryvoorzitter Willem Kolvoort (professioneel natuurfotograaf), kiest de top drie beste foto's. Medio oktober worden de veertig genomineerde foto's op de websites van WNF-Rangerclub en WNF-LifeGuard geplaatst en kunnen bezoekers de mooiste foto voor de publieksprijs nomineren. Deze winnaar – die naar huis gaat met een Canon IXUS 130 en een fotoprinter – wordt tevens op 28 november bekend gemaakt.

Foto © Mandy Daniëls

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie