WK-fotoblog: Michael Kooren in Zuid-Afrika

Redactie 1415 0
Michael Kooren houdt voor DIGIFOTO Pro gedurende het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika een fotoblog bij. Als fotograaf voor Reuters volgt hij het Nederlands elftal op de voet, zodat je niets hoeft te missen.

Veiligheid

's Middags had ik samen met mijn collega's een verplichte veiligheidsmeeting op het kantoor van Reuters in Johannesburg. Ik dacht dat het hier om voetbal ging! Wat ik net hoorde leek toch echt meer op een cursus “Hoe overleef ik een dag in Johannesburg zonder in aanraking te komen met heftig fysiek geweld”. Maar inderdaad, binnen twee dagen zijn er zowel twee Portugese cameramensen als Griekse voetballers in hun hotel beroofd, terwijl Chinese journalisten op straat overvallen zijn.

Nederlands elftal

Mijn primaire taak hier is het verslaan van de werkzaamheden van het Nederlands elftal. Alle wedstrijden, trainingen, persconferenties en andere evenementen, overal ben ik bij. Als er iets bijzonders gebeurt rondom het Nederlands elftal sta ik te popelen om er een mooie plaat van te maken. Hoewel het toernooi vandaag begint moet ik nog even wachten, want de openingswedstrijd wordt door een speciaal team van Reuters gedaan. Daarna gaat het ook voor mij echt beginnen.

Michael was ook aanwezig bij de opening van een Cruyff Orange Court in de achterstandswijk Hillbrow in Johannesburg:


Dirk Kuijt


Vuvuzela's


Ruud Gullit en Johan CruyffWesley Sneijder


Foto's © Michael Kooren

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie