WK-fotoblog: Kaapstad en de Tafelberg (14)

Redactie 900 0
Michael Kooren houdt voor DIGIFOTO Pro gedurende het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika een fotoblog bij. Voor de laatste groepswedstrijd van Oranje reist hij af naar Kaapstad en hoopt daar, ondanks de volle agenda, de Tafelberg te kunnen beklimmen.

Kaapstad

De aankomst in Kaapstad is prachtig. De Tafelberg zie je al kilometers voor de landing liggen en ook de uitgestrekte townships zijn zelfs vanuit een vliegtuigraampje fotogeniek. Na een korte taxirit komen we bij ons hotel, waar we twee nachten verblijven. Een sfeerloos drie-sterren hotel met uitzicht op de haven van Kaapstad. Wel in de wijk Woodstock, dus 's avonds is er vertier genoeg. Onze Zuid-Afrikaanse collega uit Kaapstad komt ons ophalen en we krijgen, als nieuwelingen, een korte rondrit door de stad waarna we eindigen in een restaurant met een fantastisch uitzicht over de zee. Voor de kust ligt Robbeneiland, een must see voor iedereen die Kaapstad aandoet. Helaas zit dat er voor ons niet in, evenals de Tafelberg.

Robbeneiland

Tijdens de persconferentie van bondscoach Bert van Marwijk, blijkt dat de voltallige selectie van het Nederlands Elftal wel naar Robbeneiland is geweest. De spelers waren zeer aangedaan, zei de bondscoach. Ik geloof er echter niets van. Ik zie ze al lopen met hun iPods op, handen in de zakken, een keer opkijkend als ze de cel van Nelson Mandela passeren. Tenminste, zo stel ik het me voor. 

Training

Gisteravond heb ik met mijn collega even de trainingen van Kameroen en Nederland gedaan. Het licht buiten is fantastisch. Het stadion wordt door de laatste zonnestralen verlicht, prachtig gewoon. Van de training hebben we snel wat foto's doorgeseind (de meeste kranten waren waarschijnlijk al gesloten) en voor negen uur heeft ieder krant een paar leuke, bruikbare foto's van de laatste training van Oranje en Kameroen. De persconferentie doen we niet, want een man voor een reclamebord is niet de meest aantrekkelijke foto als je minuten ervoor op het veld een betere foto gemaakt heb.

Tafelberg

En ik heb toch plannen gemaakt om vandaag de Tafelberg op te gaan. Zien of het lukt.

Foto´s © Michael Kooren

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie