WK-fotoblog: de jacht op Robben (3)

Redactie 872 0
Michael Kooren houdt voor DIGIFOTO Pro gedurende het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika een fotoblog bij. De aankomst van Arjen Robben was voor hem gisteren een mooie gelegenheid om de paparazzi uit te hangen.

Splitsen

We zijn er inmiddels achter dat het vliegtuig zeker een uur vertraging heeft wat ons wat meer tijd geeft om links en rechts wat bewakers aan te spreken en wat los te peuteren over de vertrekplaats van onze held. Inmiddels is Koen van Weel van het ANP ook gearriveerd, hij is samen met Olaf Kraak in Zuid-Afrika en zij besluiten zich op te splitsen. Eén in de aankomsthal en een waar ik me bevind. Toch jammer, want verder is er niemand en dat maakt de exclusiviteit , áls ik het kan maken wat minder. Maar Koen is een aardige collega en dat maakt het wachten een stuk gezelliger. 

Om achter de hekken te komen heb ik een speciale pas gekregen want anders kom ik niet verder dan de hekken buiten, waar we Robben verwachten. Als het vliegtuig eindelijk geland is, zien we nog steeds geen Nederlandse gezichten die we kennen uit de staf van Bert van Marwijk. Hans Jorritsma is de aangewezen man om hier aanwezig te zijn om Neerlands hoop  te verwelkomen. Maar we zien geen enkele bekende. Staan we dan toch verkeerd? Koen belt snel met collega Olaf die weet te vertellen dat de aankomsthal vol met pers staat, maar geen Arjen Robben. Er is nog hoop.

Oog in oog

Ik waag het er maar op en stap met mijn speciale pas in de hand langs de vriendelijke bewakers. Eenmaal binnen word ik vriendelijk langs veiligheidspersoneel geleid en sta ik plotseling oog in oog met de vermoeid ogende Robben. Hij kijkt geërgerd op en praat even met een veiligheidsagent die bij hem is. De boodschap is kort en krachtig: "No pictures!" Ik probeer nog wat vriendelijkheid naar Robben over te brengen, maar de ster van Bayern Munchen is onverbiddelijk. Ik weet dat hij een column heeft in De Telegraaf, dus hij is duidelijk niet blij met een andere fotograaf.

Ik moet zonder foto's weer achter de hekken, daar kunnen ze me niks maken. Even snel rennen naar de beste plek achter het hek en even later komt een zeer chagrijnig kijkende Robben naar buiten. Als een boef stapt hij in de gereedstaande politieauto en weg is hij. Maar uiteraard niet voordat ik een paar bruikbare foto's van hem gemaakt heb.
Foto's © Michael Kooren
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie