'Withoos meets Withoos' bij Eduard Planting Gallery

'Withoos meets Withoos' bij Eduard Planting Gallery

Jasper van Bladel 986 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 november tot en met 7 januari een expositie van de Nederlandse fotograaf Hans Withoos. Voor zijn nieuwste serie foto’s 'Withoos meets Withoos' heeft hij stillevens en stadsgezichten van de 17e eeuwse kunstschilder Matthias Withoos samengevoegd met eigentijdse beelden.

Door schilderijen te combineren met fotografie brengt Hans Withoos stillevens tot leven. Beelden zijn laag over laag opgebouwd. Met bloemen, vogels en modellen hebben de oorspronkelijke werken een heel nieuw en kleurrijk verhaal gekregen.

Matthias Withoos (1627-1703) is verre familie van Hans Withoos. Als schilder geniet hij bekendheid om zijn italianiserende landschappen en stadsgezichten. Hij volgde zijn schildersopleiding bij Jacob van Campen.

Hans Withoos - Still life with Goldfishes

Fantasierijk

Hans Withoos (1962) heeft een grote passie voor mode en styling. Zijn autonome werk kenmerkt zich door fantasierijke beelden met een verfijnde esthetiek en is internationaal te zien in galeries en op kunstbeurzen. Daarnaast heeft hij werk gemaakt voor dansgezelschap Introdans en Stichting Orange Babies.

Hans Withoos - Squid

PAN

Eduard Planting Gallery presenteert het nieuwe werk van Hans Withoos ook op PAN Amsterdam. De eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design vindt plaats van 20 – 27 november in RAI Amsterdam.

Hans Withoos - Fish still life in Delft Blue

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper