Winstdaling van 13% voor Canon in tweede kwartaal

Redactie 417 0
Canon heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 13% minder winst in de boeken bijgeschreven dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De daling is met name te danken aan de sterke koers van de yen ten opzichte van de dollar.

De totale kwartaalverkoop was met ca. 6,6 miljard euro vrijwel gelijk aan de ca. 6,7 miljard euro in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. Maar vooral de sterke koers van de Yen ten opzichte van de Dollar is de oorzaak voor een winstdaling van 13%, zo maakte het bedrijf bekend.

Ook de dalende verkoop in de VS (-6,1%), Europa en Japan (-3.1%) dragen ook bij aan de winstdaling. Maar volgens Canon zijn de cijfers in China en de rest van Azië juist positief (+6,4%)

Canon heeft haar winstverwachtingen voor het complete fiscale jaar niet naar beneden bijgesteld. De camerafabrikant verwacht dit jaar 500 miljard Yen winst te maken (ca 3 miljard euro), een stijging van 2.4% ten opzichte van vorig jaar. Canon verwacht dat de vraag naar digitale camera’s en kleurenlaserprinters zal blijven groeien, maar beseft ook dat de prijsconcurrentie steeds sterker wordt.

Canon hoopt vast te kunnen houden aan haar nummer 1 positie op de markt voor digitale camera’s en laserprinters. Daarnaast wil het bedrijf uitbreiden in nieuwe markten, waaronder nanotechnologie en life sciences.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie