Winnend beeld Bruidsfoto Award zònder bruidspaar

Redactie 1586 0
Gerhard Nel heeft afgelopen week de Bruidsfoto Award 'Overall'-prijs gewonnen. Met zijn zwart-wit foto, zònder bruidspaar, wist hij de meeste publieksstemmen binnen te slepen en de jury te overtuigen.

Uit tweeduizend inzendingen is Gerhard Nel door het publiek uitgekozen als winnaar. Via de Bruidsfoto Award-website konden mensen stemmen op bruidsfoto's in zes categorieën: Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlight, Bruidegom in Beeld, Bruidskinderen, Huwelijk & Emotie en Vrije categorie. Gerhards foto kreeg van alle beelden de meeste stemmen en won daarmee de 'Overall'-prijs

De winnende foto

Een klassieke Fiat 500 in een zwart-witte foto. Aan de zijspiegel hangen een paar ballonnen en alleen het been van de bruid is nog te zien voordat zij het autootje instapt. Zo ziet de winnende foto van Gerhard eruit. 'Je ziet geen bruidspaar, maar toch is het direct duidelijk dat het om een bruidsfoto gaat', zegt Susan Lippe, hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en voorzitter van de vakjury.

De prijs is in het leven geroepen om bruidsfotografie anno nu in beeld te brengen. De jury vindt Gerhards foto dan ook een 'schoolvoorbeeld' voor de hedendaagse bruidsfotografie in Nederland. 'Het valt op dat steeds meer fotografen en bruidsparen de grenzen opzoeken bij het maken van de bruidsreportage. De retro scooter, de bakfiets en een kekke auto zijn de middelen om een bruidsfoto modern en onderscheidend te maken', aldus Lippe.

De winnende 'Overall' bruidsfoto. Foto © Gerhard Nel

Bruidsfoto Award

Het doel van de Bruidsfoto Award is om professionele bruidsfotografie onder de aandacht te brengen bij aanstaande bruidsparen. Zo wil de organisatie dat de verloofden de kans krijgen om de mooiste dag van hun leven goed en vakkundig in beeld te brengen. Ook willen ze de professionalisering van Nederlandse bruidsfotografie ondersteunen.

De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van vier verschillende fotovakverenigingen, namelijk; Ab Sier (BFN), Hein van Leeuwen (Colour Art Photo), Pim van der Maden (DIPP), Lein Kaland (SVFN) en juryvoorzitter Susan Lippe (Bruid & Bruidegom Magazine).

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie