Winnaars Viewbook PhotoStory 2009 bekendgemaakt

Julian 839 0
De winnaars van de Viewbook PhotoStory 2009 Awards zijn bekendgemaakt. Francesco Giusti wint de prijs voor zijn documentaire serie ‘SAPE’. In de categorie conceptueel wint David Favrod met een zoektocht naar zijn eigen identiteit.

Francesco Giusti uit Italië heeft de hoofdprijs in de documentaire categorie in de wacht gesleept. Hij fotografeerde de leden van SAPE. Een groep opmerkelijk elegante mannen uit Kongo.

De Zwitsers-Japanse fotograaf David Favrod wint de eerste prijs in de categorie conceptueel met een persoonlijk verhaal, getiteld GAIJIN. In het Japans betekent dit ‘buitenlander’. In de serie zoekt de fotograaf naar zijn identiteit.

Prijzen

Beide fotografen winnen een levenslang abonnement op de Viewbook Pro service en GUP magazine. Hun foto’s worden gepubliceerd in boeken en komen in de Kahmann Gallery in Amsterdam te hangen.

Het werk van de overige winnaars is te bekijken op www.viewbookphotostory.com.

Boek en expositie

De winnende foto’s zijn van 19 tot 29 november te zien in een expositie in de Kahmann Gallery te Amsterdam. Alle winnende ‘photo stories’ worden gepubliceerd in Blurb-boeken. Ook komt er een Viewbook PhotoStory 2009 yearbook, met alle winnende fotoverhalen. De boeken zijn vanaf 1 november te koop via www.viewbookphotostory.com.

Nieuwe contest

Volgend jaar organiseert Viewbook een nieuwe wedstrijd. Inzenden kan vanaf maart 2010.