Winnaars The Photo Academy Award 2008 bekend gemaakt

Redactie 438 0
Saskia Dommisse, afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam afgelopen mei, heeft The Photo Academy Award 2008 gewonnen. Hiermee mag zij zich een jaar lang de meest getalenteerde jonge fotograaf van Nederland en Vlaanderen noemen.

De jury was onder de indruk van de spanning in het werk van Domisse, dat bewust de grenzen van de fotografie opzoekt en aftast. Naast de overall winnaar werden nog tien andere prijzen uitgereikt.

Voor het vijfde jaar organiseerde de Fotoacademie The Photo Academy Award, een fotocompetitie voor laatstejaars studenten en maximaal één jaar afgestudeerde fotografen van alle Nederlandse en Vlaamse academies. Dit jaar streden een kleine 70 fotografen om de eer en de prijzen. De prijzen van The Photo Academy Award bestaan niet uit geld of apparatuur, maar uit exposities, opdrachten en publicaties van toonaangevende organisaties in het werkveld en bieden de jonge fotografen een grote sprong voorwaarts in hun carrière.

Foto's © Saskia Domisse

Vandaag presenteerde fotograaf en juryvoorzitter Corbino (a.k.a Maarten Corbijn), de winnaars van The Photo Academy Award 2008. Uit alle genomineerden heeft de jury Saskia Dommisse verkozen tot overall winnaar van The Photo Academy Award 2008. De jury was dit jaar op zoek naar een winnaar die vooral ‘ander’ werk laat zien, vernieuwend, werk dat de grenzen van de fotografie aftast. Het werk van Saskia Dommisse voldeed als een van de weinigen aan dat criterium. Haar beelden roepen veel vragen op en geven de kijker gelegenheid tot meerdere interpretaties.

Expositie
Saskia Dommisse wint naast de overall Photo Academy Award ook een expositie in FOAM_Fotografiemuseum in Amsterdam. Jurylid Colette Olof van FOAM vond haar werk intrigerend en ‘er echt uitspringen.’

De foto’s van alle winnaars en genomineerden zijn te bekijken op www.photoacademyaward.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie