Winnaars Red Sea competitie bekendgemaakt

Redactie 631 0
De grootste onderwaterfotografie-competitie ter wereld, zo staat de Epson Red Sea contest ook wel bekend. Met meer dan honderd deelnemers en tachtigduizend dollar aan prijzengeld lijkt dat terecht.

Terwijl de Israëliër Mark Fuller er met de hoofdprijs van tienduizend dollar en een duikreis van drie weken naar Papoea-Nieuw-Guinea vandoor ging, won de Argentijnse fotograaf Paula Faiferman duizend flessen Maccabi-bier en een elfdaagse trip naar de Cocoseilanden. Fuller won de prijs in de categorie 'Best 5 images portfolio', Faiferman deed dat met één enkele foto in de 'Best singular'-categorie. Ander winnaars wonnen eveneens geldprijzen van duizenden dollars en verschillende onderwaterfotografie-accessoires of reizen.

Foto © Mark Fuller

Foto © Paula Faiferman

Rode Zee

Ieder jaar organiseert Epson de Red Sea-competitie in de zuidelijkste stad van Israël, Eilat. Gelegen aan de Rode Zee is deze stad de perfecte uitvalsbasis voor onderwaterfotografie. De competitie staat ook wel bekend als de 'International Underwater Olympics' en trekt zowel professionele als amateurfotografen van over de hele wereld.

Afgelopen editie vond plaats van 8 tot 13 november jongstleden en kende een totale prijzenpot van tachtigduizend dollar. Het is de zesde keer dat de competitie georganiseerd werd en om zowel meer deelnemers als toeschouwers te trekken had de organisatie dit jaar twee nieuwe categorieën geintroduceerd: 'haaien' en 'mode & naakt'. In eerstgenoemde categorie won de Fransman Nicolas Barraque tweeduizend dollar, in laatstgenoemde de Duitser Marc Hillesheim hetzelfde bedrag.

Foto © Nicolas Barraque

Foto © Marc Hillesheim

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie